BOAO

Kinesiske kontor- og fabriksbygninger skubber til konventionerne

Dissing+Weitling, BOAO, fugleperspektiv

Grønne break-out-arealer med terrasser og haver samt fleksibel og åben arkitektur understøtter et godt arbejdsmiljø i det nye BOAO-bygningskompleks i Hainan-provinsen i Kina.

  • Chonqing, Kina
    Arbejdsmiljø og uddannelser
    2018 - I proces
  • Bygherre
    Chongqing Boao Group og SIPPR
    Størrelse
    27.000 m²
  • Vores design af det nye BOAO-kompleks, som blandt andet omfatter kontor, fabrik, VIP-faciliteter, køkken, udstillingshal, auditorium og haver, tager hensyn til det lokale kinesiske klima og behovene hos forskellige brugersegmenter. Bevægelse, gennemsigtighed og sammenhængskraft er kerneværdier i designet.

    Fremtidens arbejdsplads

    Dissing+Weitling har disponeret arkitekturen, grønne områder og nedsunkne gårdhaver, så der er gode forbindelser mellem rum og etager, ude og inde. Det giver masser af mulighed for uformelle møder og fleksible arbejdszoner, der nogle dage kan være ude og andre dage inde.

    De udvendige områder med terrasser og beplantning forbinder bygningens forskellige dele og skaber et unikt miljø, hvor medarbejderne kan mødes på mindre formel vis, når der er brug for det. Det giver en ’campus-lignende’ løsning, som er med til at skubbe til standarterne for kontorbyggeri.

  • Dissing+Weitling, BOAO, udendørs passage
  • Bæredygtige løsninger

    Kontorbyggeriet lukker sollyset ind og tager samtidig hensyn til klimaet; dobbeltfacaden har indbygget solafskærmning og skaber naturlig ventilation, der holder varmen ude af det indre, sparer energi og sikrer et optimalt klima for medarbejderne.

    Haver på de nederste niveauer er beskyttet mod solen og giver lys til kontorer og cafeteria – haverne er kølige attraktive uderum, hvor medarbejderne kan spise frokost eller holde møder.

    Fleksibel struktur

    Arkitekturen har en overordnet fleksibel struktur som gør, at kontorerne kan organiseres omkring mindre gårdspladser og skabe gode muligheder for bevægelser mellem fabrik og kontorhus.

    Der er en klar sondring mellem alle de offentlige rum på de nederste niveauer og kontorniveauet oven over. Og et bredt og indbydende entréområde giver et attraktivt førstehåndsindtryk, når gæster og medarbejdere ankommer til bygningen.

    Øverste etage har arkitektonisk slægtskab med en 'penthouse-bolig', hvor facaderne trækkes lidt tilbage fra bygningskanten og giver plads til en tagterrasse med udsyn fra direktionslokalerne.

  • Dissing+Weitling, BOAO, skitse