Dissing+Weitling genvinder rammeaftale om arkitektrådgivning for Københavns Universitet

Dissing Weitling drone Victoria Greenhouse
30. september 2022

Dissing+Weitling har sammen med underrådgiverne Kullegaard, Entwine, MRM Arkitektur og Kristine Jensen Landskab & Arkitektur vundet rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand vedrørende arkitektrådgivning på Københavns Universitet, delaftale 1, Nørre Campus.

  • Dissing+Weitling vinder for fjerde gang en rammeaftale hos Københavns Universitet (KU) og får dermed cementeret et solidt og frugtbart samarbejde om vedligehold, transformation og restaurering af universitets største campusområde, der med sin imponerende bygningsmasse på 416.000 m2 afspejler universitetets udvikling over tid og omfatter såvel kulturarv som nybyggeri.

    Rammer til fremtidens uddannelse og forskning

    Nørre Campus rummer både Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND) og omfatter blandt andet HCØ- og Panumbygningen ved Eva og Niels Koppel samt Mærsk-tårnet. Med afsæt i bygningernes særkende vil rådgiverteamet - i tæt samarbejde med universitet - arbejde for at skabe de bedste rammer til fremtidig uddannelse og forskning, der imødekommer brugernes behov og et bæredygtigt campus.

    Dissing+Weitling bringer et grundigt kendskab til Københavns Universitet ind i det fortsatte samarbejde, og dertil den nyeste viden om renovering og transformation med afsæt i energi- og ressourceoptimering og udvikling af stimulerende forsknings- og undervisningsmiljøer. Tilsammen sikrer det erfarne rådgiverhold den ekspertise, fleksibilitet og skalerbarhed, der passer til vidensbyens omfang og kompleksitet.

    - Vi er meget stolte og glade for at få lov til at fortsætte samarbejdet med Københavns Universitet. Et længerevarende, tillidsbaseret samarbejde som dette er en hjertesag, som matcher både vores mindset og strategi. Dissing+Weitling har siden Arne Jacobsen startede sit mangeårige samarbejde med Novo Nordisk på samme vis indgået længevarende samarbejder med både private og offentlige bygherrer. Kvalitativ renovering og transformation er en del af vores DNA, der i høj grad handler om at være i tæt dialog med de involverede, få bæredygtighed, kvalitet, økonomi og tid til at gå op i en højere enhed og ikke mindst skabe inspirerende fysiske rammer, siger Bente Rørbæk Jørgensen, arkitekt og markedschef for kulturarv og transformation hos Dissing+Weitling.

  • DSC 7918 rev
    Renoveringen og ombygning af 6.500 m² fredet KU-bygning på Frederiksberg var led i Dissing+Weitlings tredje rammeaftale med Københavns Universitet.
  • Dissing+Weitling har gennem årtier varetaget talrige rammeaftaler for både offentlige og private bygherrer. Første gang Dissing+Weitling indgik en rammeaftale med Københavns Universitet var i 2010.

    - En af de helt store fordele ved at arbejde tæt sammen og kende bygherres organisation og byggeri så godt, som vi gør, er blandt andet at vi fra de tidlige faser kan indtænke løsninger på tværs af hele porteføljen og tage højde for både adfærds- og driftsaspekter. Det skaber grundlag for gode og rettidige beslutninger undervejs og er med til at sikre kontinuerlige forbedringer og løsninger, der holder over tid, slutter Bente Rørbæk Jørgensen.

    I forbindelse med tidligere rammeaftaler for KU om teknisk og arkitektonisk rådgivning har Dissing+Weitling taget hånd om så forskellige bygninger som Universitetets ældste bygninger i indre by, HCØ og DIKU, forskerbasen Arktisk Station på Grønland samt Botanisk Have med Observatoriebygningen og Victoria-drivhuset for blot at nævne nogle. Alle bygninger og miljøer – fra kontorer, værksteder, laboratorier, kulturinstitutioner og undervisningsmiljøer – er undergået opgraderinger og ændringer, så rammerne matcher nye drifts- og brugerbehov.

  • Arktisk Station Laboratoriebygning
    De historiske træbygninger er nu fremtidssikret - undervisnings- og forskningsfaciliteter, laboratorium, boliger, værksteder mm. - så stedet forsat kan bruges af forskere fra hele verden. Forskerbasen Arktisk Station ejes af Københavns Universitet.
  • Rammeaftalen om teknisk rådgivning og bistand vedrørende arkitektrådgivning på Københavns Universitet, delaftale 1, Nørre Campus, træder i kraft i fjerde kvartal 2022.