Arkitektoniske vartegn i børnehøjde

Kids City Photo Danish Architecture Center
28. januar 2020

Fra 7. februar til 20. maj 2020 kan børn og voksne få en fornemmelse af Københavns arkitektoniske kvaliteter i et univers, hvor DAC gør byens vartegn tilgængelige i børnehøjde.

  • Dansk Arkitektur Center (DAC) har skabt en udstilling, som sætter "fokus på, hvordan København har opnået status som en af de bedste steder i verden at bo og leve i som barn”.

    En by for børn er en by for alle

    Flere og flere børnefamilier vælger at bo med børn i byen og om 10 år spås København at have 18.000 flere 0-15-årige end i dag. For DAC giver det anledning til at spørge, hvad det er, der gør en by god at bo og leve i? Er det gode institutioner, forbundethed, havnebade, (lege-)pladser og smukke tårne? Er det at få lov til selv at cykle i skole og nemt kunne komme på et godt hospital, hvis man bliver syg?

    Med Kids’ City ønsker DAC at stille disse spørgsmål gennem sjov og leg i et landsby-lignende univers af blandt andet kæmpe stole, omvendte huse, pladser og fingerede broer a la Dissing+Weitlings Cykelslange. Som det hedder i DAC’s pressemeddelelse: ”(…) kan en by rumme samfundets mindste, kan den i princippet rumme alle. Det handler om rummelighed og alsidighed og om velfærdsstatens udvikling og fællesskab, og dermed om mere og andet end huse og biltrafik”.

  • Bike Snake Copenahgen V 2014 DISSINGWEITLING
  • I udstillingen kan børn rutsje ned af en lille udgave af Bjarke Ingels’ Amagerbakke, lege med skalaen med mini- og maximøbler i tegnestuen COBEs træhuse og klatre i Adepts fleksible legekonstruktion. Besøgende kan også lytte til byens mange lyde i høretelefoner og se, hvordan Rigshospitalets kommende hospitalsfløj, BørneRiget, kommer til at tage sig ud.

    Se arkitekturmodellerne og hør stadsarkitekten fortælle

    Voksne kan se nærmere på en række tegnestuers arkitekturmodeller af byens vartegn – foruden Dissing+Weitlings Cykelslange gælder det arkitekturmodeller fra COBE, 3XN, Effekt, ADEPT, BIG Architects og MONSTRUM. Dertil kommer lydhistorier om, hvad det er, der gør København til en særlig by at være barn og voksen i og om børnenes rolle i arkitektur og byudvikling – det hele fortalt af Københavns Kommunes Stadsarkitekt, Camilla van Deurs.

    Læs mere om tid, sted og priser på dac.dk

  • House of culture and movement Frederiksberg ADEPT OG MVRDV 2016 Photo Adam Mørk

    Foto: DAC