Dragør City Hall

Creating new space and connecting previous extensions

Dissing Weitling dragør rådhus entrance and tree dw

The extension of Dragør City Hall connects all previous extensions through a glazed edge zone and emphasises, along with the spatial design, the new entrance to the building.

  • Dragør, Denmark
    Extensions
    2000 - 2001
  • Client
    City of Dragør
    Collaborators
    Eduard Troelsgaard / NCC Danmark
    Size
    500 m²
  • The city hall is a physical reshuffling which supports the municipality’s new organising of several administrative departments. It is placed in the former courtyard of the existing town hall and surrounded by different building sections from three decades.

    The new building includes, amongst other facilities, the citizens service centre. This function is placed like an island on the black granite floor, and is clearly readable through the use of different ’furnishings’ in the open space.

  • Dissing Weitling dragoer rådhus waiting area dw
  • The lower situated edge zone is paved with loose pebbles while the fittings in the entrance hall are made of Oregon pine, glass, leather and black furniture board.