Abildgaardhuset

Renovering af bevaringsværdig kontorbygning

Bülowsej 15 2

Dissing+Weitling har for Københavns Universitet istandsat den bevaringsværdige bygning Abildgaardhuset fra 1906. I dag fungerer den som administration for det Natur- og Biovidenskabelige fakultet på Frederiksberg Campus. Renoveringen er foregået, mens bygningen var i brug.

  • Frederiksberg, Danmark
    Arbejdsmiljø og uddannelser, Transformationer
    2019 - 2021
  • Bygherre
    Københavns Universitet
    Samarbejdspartnere
    Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S // H.P. Hansen & Søn
  • Abildgaardhuset – Bülowsvej 15 er på 1.300 kvadratmeter, bevaringsværdig og opført af arkitekt C.V. Petersen. Det særlige hus er blevet mødt med en solid forståelse og respekt for såvel brug som bevaringsværdier og materialemæssige kvaliteter.

    Som totalrådgiver har Dissing+Weitling således leveret alle arkitektydelser, inklusiv fagtilsyn, IKT-, projekterings- og byggeledelse. Dertil brugerinddragelse, indretning og miljørådgivning. Istandsættelsen er sket i tæt dialog med Københavns Universitet.

  • IMG 4239
    Taget er nylagt med røde falstagsten med forudgående renovering af tagspær, nyt undertag samt efterisolering af tagrum.
  • Nyt tegltag samt renovering af kviste og gesimsbånd

    Det 410 kvadratmeter store tag er nylagt med røde falstagsten med forudgående renovering af tagspær, nyt undertag samt efterisolering af tagrum. Kvistene var i meget dårlig stand og alle trædele er snedkermæssigt gennemgået, nænsomt erstattet og malet i smukke farver. Derudover har kvistene fået nye zinkinddækninger og tagvinduer er udskiftet.

    Istandsættelse og bevaring af originale materialer

    Alle vinduer er gennemgået for dårligt træværk, tæthed og funktionalitet, og efterfølgende malet både ind og ude med linoliemaling i den eksisterende brune farve. Det samme gælder udvendige døre og overdækninger. På tilsvarende vis er facadens murværk og sålbænke gennemgået og repareret.

  • Karnap justeret
  • Renovering af bygning i drift

    Med solid logistisk styring og tæt dialog med brugere og håndværkere har vi sikret, at renoveringen har kunnet finde sted, mens bygningen var i drift.

    Bedre indeklima

    Renoveringen af husets klimaskærm har betydet, at bygningen har fået et bedre indeklima, blandt andet med mindre træk og kuldenedfald.

    Samtidig har isolering og tætning givet mulighed for fuld udnyttelse af tagetagen på lige fod med resten af indearealerne.