Orbicon’s Headquarters

A flexible working environment created by sustainable solutions

Dissing+Weitling, Orbicon, facade, Hampus Berndtson

Dissing+Weitling was the engineering firm's preferred architect to fulfil their dreams of a new headquarters, and the building reflects the green profile of the firm.

  • Taastrup, Denmark
    Headquarters
    2014 - 2017
  • Client
    Hedeselskabet
    Collaborators
    Orbicon / Kragh & Berglund
    Size
    7,500 m²
    Certification
    DGNB Gold
  • Orbicon's new headquarters reflects the green profile of the engineering business, and the building's interior strengthens the corporate culture, interdisciplinary cooperation and employee well-being. We developed the building in a close collaboration with Orbicon.

    The core of the building is centred around an open and friendly atrium that creates a vibrant heart with casual meeting places. We have situated quiet work areas throughout the building. Employees can use the different office environments as they wish, and the flexibility of the office building's layout supports teamwork, knowledge sharing and immersion.

    A pleasant indoor climate with plenty of daylight helps create a good working environment, and the building draws light and green surroundings into the office space via two courtyard areas. Both the inside and the outside of the building have had equal influence on our building design.

  • Dissing+Weitling, Orbicon, atrium, Hampus Berndtson

    The headquarters accommodates about 300 employees and consolidates all Orbicon's activities on Zealand.

  • DGNB Gold

    The building has achieved DGNB Gold sustainability certification, which places strict demands on environmental, economic and social sustainability. The green solutions include solar cells on the roof, climate-adapted outdoor areas with local rainwater drainage, and remote cooling to ensure minimal energy consumption.

  • Dissing+Weitling, Orbicon, detail materials, Hampus Berndtson