MT Højgaards hovedkontor

Arbejdsmiljøer til ethvert medarbejderbehov

Dissing+Weitling, MT Højgaard, atrium

MT Højgaards hovedkontor i Søborg er det første af sin art i Danmark, som med et stort samlende atrium underbygger en varierende arbejdsdag med forskellige indendørsmiljøer.

  • Søborg, Danmark
    Hovedkontorer
    1998 - 2000
  • Bygherre
    MT Højgaard
    Samarbejdspartner
    Steensen & Varming
    Størrelse
    8.385 m²
    Fotograf
    Adam Mørk
  • Med café, torv og mødesteder, indendørstræer, citrushave, varme materialer, specialdesignet interiør og lysdesign er arkitekturen medskaber af arbejdsdagen og sætter rammen om både private zoner og fællesskab.

    Domicilet er designet som to parallelle kontorfløje, der er bundet sammen af en tværgående bygning med hovedindgang, fællesfunktioner og mødelokaler. Det stilrene ydre kontrasteres af et levende indre, der åbner sig mod et centralt glasoverdækket atrium.

  • Dissing Weitling MT Hojgaard green office space
  • En ’hjemlig’ arbejdsplads

    Indvendigt har domicilet et stimulerende mix af miljøer, udtænkt efter det samtidige ”new office”-koncept, der understøtter forskellige behov i løbet af dagen – bevægelse, social aktivitet, afstresning og helt bestemte arbejdsaktiviteter i stillekontorer eller åbne møderum, så den enkelte selv kan vælge til og fra. Det er muligt at koble af i ’hjemlige’ zoner på arbejdspladsen og tage en pause og kaffe med kollegerne.

    Kontorfløjene har kig til atriet fra alle etager, hvis rum spænder ud i bygningens fulde højde. Det er ramme om fællesfunktioner som bibliotek, undervisningsrum, reception, kantine og lounge og fungerer som et naturligt samlingspunkt for medarbejderne.

  • Dissing+Weitling, MT Højgaard, medarbejdere
  • Speciallys og naturen indenfor

    Til atriet er udviklet et nyt lysdesign, der fungerer stemningsskabende i det store rum. Naturelementer er trukket indenfor – udsynet til en terrasseret have og dagslys fra oven giver karakter og liv til bygningen og arbejdspladserne har enten dagslys, kig til omgivelserne, eller udsigt til de grønne træer og livet, der udspiller sig i atriet.

    Planter, træer, rindende vand og møbler af naturmaterialer får arbejdspladsen til at føles hjemlig, ligesom planterne er med til et forbedre luftkvaliteten. I nedre niveau er der desuden fitnessrum, undervisningsfaciliteter og udsigt til vandløb og citrushave.

  • Dissing Weitling MT Hojgaard View
  • Husets indretning er udviklet i tæt samarbejde med bygherren. Alt kontorinventar er specialdesignet til huset, så selv møblerne på arbejdspladsen fremhæver skivevirkningen i form af retvinklede flader – og er dermed en parallel til husets overordnede designkoncept.

    Siden indflytningen i 2000 har MT Højgaard med stor succes udnyttet den fleksible indretning til at flytte rundt på funktioner og afdelinger. Og efter fraflytning i 2016 er den fleksible bygning tilpasset revisionsselskabet Beierholm.

  • Dissing+Weitling, MT Højgaard, skitse