Kontorværket

Nyt kontorhus i harmoni med omgivelserne

Dissing Weitling kontorværket visualisering

Kontorkomplekset indtager sin plads i byen – ikke anmassende, men relationelt og i dialog med det eksisterende, og med det bedste flow for brugere – udvendigt og indvendigt.

  • Valby, Danmark
    Arbejdsmiljø og uddannelser
    2018 - Under opførelse
  • Bygherre
    NCC
    Samarbejdspartnere
    1:1 Landskab
    Størrelse
    26.800 m²
  • Kontorhuset er tegnet på baggrund af analyser af det voksende område og en ny lokalplan udarbejdet sammen NCC, Københavns Kommune og Dissing+Weitling.

    Kontorkomplekset indtager sin plads i byen – ikke anmassende, men relationelt og i dialog med det eksisterende, og med det bedste flow for brugere – udvendigt og indvendigt.

  • Dissing Weitling Kontorvaerket render office space

    Materialer som hårdtbrændt tegl i rødlige nuancer, anodiseret aluminium, glat forskallet beton og glaspartier spiller sammen med områdets særlige historisk-arkitektoniske udtryk, herunder de røde teglbygninger, som er et særkende for Valby.

  • Industrielt udtryk og grønne uderum

    Bygningens facader og materialer er robuste og taktile, og store glaspartier søger sine steder for varieret dagslys og transparens, der understøtter stueetagens udadvendte funktioner og giver indtryk af et hus, som harmonerer med de grønne byrum og bydelens lokale gamle industribygninger.

    Facade-fladerne er med sin forskellige højder tilpasset de omkringliggende bygninger og giver samtidig et spil mellem lys og skygge. Op ad nordfacaden vokser grønne slyngplanter.

    Et naturligt fald i terrænet er udnyttet til et levende terrasseret landskab, der er med til at markere pladser, opholdsarealer og cykelparkering. En trærække langs Gammel Køge Landevej markerer overgang mellem det offentlige og private, mens en vekselvirkning mellem grønne kanter, robuste materialer som beton, cortenstål og træsiddeplader skaber plads til ophold i byrummet.

    Det udvendige flow og udtryk er designet i samarbejde med 1:1 Landskab.

  • Dissing Weitling kontorvaerket render
  • Fleksible rum og fælles identitet

    Kontorværket består af multifleksible bygninger, som kan opdeles i selvstændige enheder og tilpasses forskellige behov. Dobbeltgang og midterkerne kan gøres til fleksible arbejdszoner og tager hensyn til både koncentration og arbejdsfællesskab. Samtidig har bygningerne rum til fællesfaciliteter både inde og ude, som fx lobby, kantine, køkken, mødezoner, café, parkeringshus og værksteder.

    Udenfor binder stisystemer bygningerne sammen, og centralt i den ene bygnings lobby findes en fælles atriumhave.