Novo Nordisk PS Warehouse

Raffineret designløsning til farmaindustrien

Dissing+Weitling, Novo Nordisk PS Warehouse, facade

Dissing+Weitling har med designet af PS Warehouse løst den danske farma-gigants behov for en funktionsadskilt lagerbygning med en gennemtænkt logistik, der også er ramme om en god arbejdsplads.

  • Hillerød, Danmark
    Arbejdsmiljø og uddannelser
    2014 - 2018
  • Bygherre
    Novo Nordisk
    Samarbejdspartner
    Alectia / Henrik Jørgensen
    Størrelse
    21.000 m²
  • Arkitekturen er præget af modernistisk rationalitet og funktionel disposition, der skaber de bedste betingelser for bygningens komplekse indre logistik.

    Den 21.000 m² store bygning er inddelt i en række høje lagrer, som er forbundet af en tekniktung ’rygrad’. Andre, mindre rum er til specifikke funktioner som køle-, frost-, syre/base-, brand- og enzymlager med tilhørende varemodtagelse samt renrumslaboratorier og kontorfaciliteter.

  • Dissing+Weitling, Novo Nordisk PS Warehouse, overblik
  • Lys og trivsel

    Selvom dagslys ikke må komme ind i selve lagrene, har vi arbejdet målrettet med at bruge lys til at skabe rumlig kvalitet og trivsel for medarbejderne. Derfor har bygningens øvrige rum ovenlys og store vinduespartier, som også fremmer orienteringen i det store bygningskompleks.

    De lukkede lagerfacader er beklædte med skærmtegl, som relaterer sig til de øvrige facader i Novo Nordisks øvrige fabriks- og administrationsfaciliteter i Hillerød. Facaderne giver bygningen et stringent og subtilt udtryk.

    PS Warehouse forsyner Novo Nordisks forsyningskæde med råmateriale til fremstilling af medicin til blandt andet diabetespatienter.

  • Dissing+Weitling, Novo Nordisk PS Warehouse, facade vinkel